تاریخ چین

تاریخ چین
تاریخ چین یک تاریخ طولانی و پیچیده است شامل همه سلسله ها با فرهنگ های به یاد ماندنی خاص خود است. چین کشور مهمی است زیرا 1.4 میلیارد نفر جمعیت دارد و یکی از قدیمی ترین و تأثیرگذارترین تمدن های جهان است. چهار اختراع وجود دارد که معمولاً به عنوان “چهار اختراع بزرگ” در چین شناخته می شود، از جمله کاغذ، باروت، قطب نما و چاپ که تأثیر زیادی بر کل جهان داشته است.

تمدن چین در طول بسیاری از تاریخ ثبت شده از نظر فنی، اقتصادی و فرهنگی پیشرفته‌ترین تمدن بوده است. کلمه – چین در زبان چینی به معنای “پادشاهی میانه” است، نه تنها به این دلیل که از نظر جغرافیایی در میانه خاورمیانه و جنوب آسیا بود که آنها با آن تجارت می کردند، بلکه به این دلیل که از نظر فرهنگی جهانی بودند. این کشور محصولات بسیار با ارزشی تولید کرد که ابتدا از طریق مسیر ابریشم و سپس از طریق اقیانوس ها به غرب صادر شد. در طول تاریخ چین کتاب‌های بیشتری نسبت به مجموع سایر نقاط جهان چاپ شد.

تعداد سلسله ها و امپراتورها در چین

در تاریخ باستان چین 83 سلسله و 559 امپراتور وجود داشته است. سلسله ژو طولانی ترین سلسله حکومت چین بود. از 1122 تا 255 قبل از میلاد به طول انجامید. سلسله کین کوتاه ترین سلسله حاکم چین بود. فقط 15 سال دوام آورد. امپراتور کانگشی، دومین امپراتور سلسله چینگ، طولانی ترین امپراتور در تاریخ چین بود. او به مدت 61 سال در طول سال های 1661 تا 1722 بر چین حکومت کرد. امپراتور مودی جین (1234)، آخرین امپراتور سلسله جین، کوتاه ترین امپراتور در تاریخ چین بود. او کمتر از یک روز بر چین حکومت کرد.

سلسله یوان بزرگترین قلمرو تاریخ چین را داشت. در اوج خود مساحتی بالغ بر 12 میلیون کیلومتر مربع را پوشش می داد. بسیاری بر این باورند که سلسله سانگ سانگ کوچکترین قلمرو در تاریخ چین را داشته است. وو زتیان اولین و تنها امپراتور زن در تاریخ چین بود. در دوران حکومت او در سلسله تانگ، آیین بودایی چینی به اوج و نفوذ خود رسیده است. پویی آخرین امپراتور در تاریخ چین بود. او به عنوان آخرین امپراتور سلسله چینگ از سال 1908 تا 1912 حکومت کرد.

هر دو سلسله هان و تانگ به عنوان قدرتمندترین سلسله در تاریخ چین در نظر گرفته می شوند. فرهنگ، سیاست و اقتصاد سلسله تانگ تأثیر زیادی بر کشورهای همسایه داشت. در بسیاری از کشورها، جوامع چینی متعدد یا «شهر چین» به «خیابان مردم تانگ» معروف هستند، به معنای محله یا خیابانی که مردم چین (تانگ) در آن زندگی می‌کنند. سلسله هان تأثیری ماندگار بر چین گذاشت و بسیاری از عناصر اساسی را که امروزه در جامعه چینی استفاده می‌شود، پایه‌گذاری کرد: بزرگترین گروه قومی در چین «هان» نام دارد، زبان چینی «هانیو» و شخصیت چینی «هانزی» است.

تاریخ جمهوری خلق چین

از 21 تا 30 سپتامبر 1949، اولین پلنوم کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چین (CPPCC) با شرکت احزاب مختلف سیاسی، سازمان‌های مردمی، دموکرات‌های غیرحزبی و نمایندگانی از همه اقشار در پکن برگزار شد. CPPCC برنامه مشترکی را تنظیم کرد که به عنوان یک قانون اساسی موقت عمل می کرد. این شورا یک شورای دولت مرکزی خلق را با مائو تسه تونگ به عنوان رئیس انتخاب کرد و ژو انلای را به عنوان نخست وزیر شورای اداری دولت و همزمان وزیر امور خارجه منصوب کرد. در 1 اکتبر 1949، مراسم افتتاحیه جمهوری خلق چین در میدان تیان آن من در پکن برگزار شد که 300000 نفر شاهد آن بودند. در آن روز، رئیس مائو تسه تونگ به طور رسمی تأسیس جمهوری خلق چین را اعلام کرد.

بنیان یک دولت جدید فرصتی را فراهم کرد تا قوانین و ساختارهای سنتی را تغییر دهد و شرم را از چین که توسط معاهدات نابرابر قرن نوزدهم بر او تحمیل شده بود، از بین ببرد، اما ساخت چین جدید کمتر از تجاوز آرام به عصر جدید پرسش‌ها در مورد اجرای ایده‌های سوسیالیستی و ترس از تسلط بوروکراسی سوسیالیستی به سبک روسی منجر به انشعاب در درون رهبری چین پس از جهش بزرگ به جلو شد و بنابراین مستقیماً منجر به آشفتگی انقلاب فرهنگی شد که تنها با مائوتسه تونگ پایان یافت. در سال 1976 درگذشت.
سیاست درهای باز
رهبری جدید تحت رهبری دنگ شیائوپینگ بر نیاز به اصلاحات و گشایش برای بهبود شرایط زندگی جمعیت چین و تقویت مجدد اقتصاد چین تاکید کرد. در سال 1979، چین درهای خود را به روی سایر نقاط جهان باز کرد. اشتباهات صورت گرفته در دوران انقلاب فرهنگی و قبل از آن جبران شد و تمرکز کار به سمت نوسازی معطوف شد. تلاش‌های زیادی برای تنظیم تناسبات در اقتصاد ملی، اصلاح نظام‌های اقتصادی و سیاسی و به تدریج ایجاد جاده‌ای برای ایجاد مدرنیزاسیون سوسیالیستی با ویژگی‌های چینی انجام شد. دولت مرکزی تصمیم گیری برای صادرات و واردات تجارت به دولت های محلی را غیرمتمرکز کرده است. مجموعه ای از مناطق ویژه اقتصادی مانند شنژن، شیامن به منظور تحریک تجارت صادراتی و جذب سرمایه گذاری خارجی تعیین شده است. تعرفه ها، سهمیه ها و مجوزها جایگزین محدودیت های اداری در تجارت صادرات و واردات شده است. محدودیت‌های ارزی به‌ویژه برای شرکت‌های تحت مدیریت سرمایه‌گذاری خارجی کاهش یافته است. از آن زمان، چین جهش های بزرگ واقعی در حوزه اقتصادی و در سیاست بین الملل انجام داده است و دوباره به یکی از قدرت های پیشرو جهان تبدیل شده است. اولین فضانورد چینی، یانگ لیوی، ثابت کرده است که چین در زمینه های خاصی در مسیر تبدیل شدن به یک چالش فناوری برای سایر کشورها قرار دارد.

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

2 دیدگاه برای “تاریخ چین

دیدگاهتان را بنویسید

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.